Aansprakelijkheid aannemer


Indien er sprake is van een knallend c.q. krakend dak, kan mogelijk worden geconcludeerd dat er sprake is van ondeugdelijke uitvoering van het werk door de aannemer die het dak heeft opgeleverd. De aannemer kan aansprakelijk worden gehouden voor gebreken of ongeschiktheid van de door hem gebruikte materialen en/of hulpmiddelen. Indien er dus dak elementen worden gebruikt die bij warmte en hoge luchtvochtigheid ernstig kraken en/of knallen, dan kan worden gesteld dat de dakplaten, ofwel materialen, gebrekkig waren voor gebruik in het dak van de woning, waarvoor de aannemer aansprakelijk is. Mogelijk is ook de leverancier aan te spreken.

 

Voorschriften niet nageleefd

Een van de oorzaken van de knallende geluiden is slechte montage van de dak elementen. Het kan zo zijn dat de dak elementen niet volgens de voorschriften zijn gemonteerd. Dit kan ervoor zorgen dat de platen niet vast zitten en dus de mogelijkheid hebben om te gaan ‘werken’. Het is dus mogelijk om de verantwoordelijke voor de installatie van de dakplaten aansprakelijk te stellen.

 

Silver Advocaten

Heeft u last van een knallend dak? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze gespecialiseerde advocaten. Wij zijn al jaren actief in deze sector en hebben veel ervaring in het aansprakelijk stellen van aannemers en leveranciers.